5 Ağustos 2013 Pazartesi

Saç Boyamanın Püf Noktaları



EVDE SAÇ BOYAMA TEKNİKLERİ  
Artık kadınlar, ekonomik olsun diye saçlarını evde boyuyorlar. Zaten saç boyası kutularının içinde boyamanın nasıl yapılacağı ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Ancak koyu renk saçlarınızı açmayı evde denememelisiniz. Kötü sonuç alınabilir. Çünkü önce oryal ile saç renginin açılması gerekir. Bu işlem profesyonel ellerde yapılmalıdır. Aksi takdirde saç yanabilir. 


Saç boyama yaparken mutlaka plastik kap kullanın. Cam ve metal kaplarda boya karıştırmayın. Boya ve oksidanı  eşit miktarda döküp karıştırın. Boyayı saç diplerine kadar boya fırçası ile uygulayın. Yrım saat bekledikten sonra yıkayın.
Renk seçerken bir uzmana danışın. Saçınızın renginin teninize uygun olmasına dikkat edin. İlk kez saçınızı boyuyorsanız; uygulanacak renk konusunda profesyonel bir ine danışmak yararlı olur. Saçın doğal rengine göre daha açık tonlar uygulanacaksa istenen renk tonu ancak iki ya da üç boyamadan sonra elde edilebilir.
Üç ana saç rengi vardır. Siyah, kahverengi ve sarı. Her rengin açık, orta, koyu tonları vardır. Koyu tonlar , 1  , 2, 3 , kahve tonlar 3,4,5, sarı tonlar ise 6,7,8,9 olarak ayrılmışlardır. Kestane,fındık kabuğu,kakao,şarap kızılı, çilek kızılı, tizien gibi isimlerde boya renkleri olarak kullanılır. Saç renginiz kahverengi ise kahve tonlarındaki saç boyalarını tercih edin, sarışın iseniz, sarı tonlar sizin için ideal seçim olacaktır. Aksi durumda saç ve ten uyumsuzluğu görünümünüzde olumsuzluklar yaratabilir.
Saçlara gölge vermek zordur. Gölge vermek istiyorsanız mutlaka kuaföre gitmelisiniz. Gölge yaptırırken de mutlaka saç renginize uygun  tonlar tercih edin.
‘’Kadınların ruh hallerini yansıtmalarında ilk yaptıkları saçlarının renkleriyle oynamalarıdır.’’ denir. Bunda biraz doğruluk payı var gibi görünüyor. Çevremizde saçlarının renkleriyle ruh hallerini yansıtmaya çalışan insanlar görebiliriz.
Renk tonlarında büyük değişiklikler yapılmadığı sürece saç boyamak fazla profesyonellik gerektirmemektedir. Saçlarımızı rahatlıkla kendimiz boyayabiliriz.
Piyasada AKOS , ALIX, LOREAL, WELLA saç boya markalarıyla oldukça ekonomik fiyatlarla; fiyatının ucuz oluşuna karşın kaliteli ve güçlü kapatıcılık özellikleriyle bulabileceğimiz saç boyaları bu konuda kadınların isteklerini karşılamaktadır.
EVDE SAÇ BOYAYACAKLAR İÇİN ÖNEMLİ İPUÇLARI:
1 – SAÇLARINIZIN DURUMUNU DEĞERLENDİRİN :
    Eğer saçlarınız zayıflamış ve güçsüzse sonuç iyi olmayacaktır. Saçlarda kırılmalar var ise boya, kırılma ve dökülmelerin artmasına neden olabilir. Bu durumda saçları  güçlendirmek gerekir.B ve E vitaminleri  içeren ampullerle , badem yağı ve zeytinyağı ile kuruyan saçlara bakım yapmak gereklidir. Saçlar iyice güçlenene kadar boya işlemine ara vermek iyi olacaktır. Ayrıca boyalı saçlara da ayda iki kez saç bakımı onları güçlendirmek açısından yararlıdır.
2- DOĞRU RENGİ SEÇİN:
    Renginizi gün ışığında seçin. Saç katalogundan flüoresan ışık altında renk seçmek yanıltıcı olabilir. Cildiniz buğday rengi rengi ise kestane, bakır ya da kızıl kahve tonlarını seçebilirsiniz. Beyaz tenliler için sarı tonları, küllü ve bej tonları uygundur.
    Şampuan boya ile boyanan saçlar 25 – 30 yıkama sonrası eski rengine döner. Kalıcı boya isterseniz, piyasadaki benzerlerine oranla çok daha ekonomik; ancak kalite yönünden oldukça iyi olan AKOS veya ALIX, LOREAL, WELLA boya markalarını tercih etmelisiniz.
4- TALİMATLARI OKUMA:
Saç boyası kutularının üzerinde veya içinde bulunan uygulama yöntemleri ve uyarılar mutlaka okunmalı ve bu talimat ve uyarılar doğrultusunda hareket edilmelidir. Özellikle alerjik uyarılar dikkate alınmalıdır.
5-SAÇ RENGİNİ KORUMAK:
Saç renginizi uzun süre muhafaza etmek istiyorsanız fön ve saç şekillendiricilerinden, klorlu su ve güneş etkilerinden uzak durmak gerekir. Boyalı saçlar için nemlendiricili şampuan ve kremler kullanılmalıdır.
EVDE SAÇ BOYAMANIN PÜF NOKTALARI:
Kadınlar, kimi zaman kırlaşan saçlarının beyazlarını kapatmak, kimi zaman da değişik görünüm kazanmak için saçlarını boyatmaya ihtiyaç duyarlar. Böyle durumlarda ekonomik nedenlerden kuaföre gidemiyorsanız; ya da kuaföre gitmeye zamanınız yoksa evde kendiniz saçlarınızı boyamayı deneyebilirsiniz.
Saç boyalarının içindeki bazı kimyasallar alerjik tepki gösterebilirler. Bunun için bir miktar boyayı bileğin iç kısmına sürerek 10 -1 5 dakika kadar bekletip, kızarıklık, yanma, şişme gibi alerjik belirtiler olup olmayacağına bakılabilir. Zira aynı saç boyası farklı kişilerde değişik etki yaratabilir.
Giysilere bulaşan saç boyaları lekeleri asla çıkmayacağından, boyama işlemi esnasında giysileri korumak gerekir.
Alın, şakak ve yanak bölgelerine vazelin sürülürse boyanın ciltte leke yapması önlenebilir.
Boya yaparken mutlaka eldiven kullanılmalıdır.
Kullanma kılavuzunda yazılı bekleme süresine mutlaka uyulmalıdır.
 Kızıl, tizien, şarap kızılı, çilek gibi tonlar, oldukça iddialı renklerdir. Bu tonların tutması çok zordur ve çabuk akarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder