21 Ağustos 2010 Cumartesi

Başarılı pazarlamananın 6 altın kuralı








Başarılı Pazarlama için 6 altınkural

Burda size satışlarınızı arttıracak 6 başarılı pazarlama tekniğini anlatacağız. Hepsinin uygulaması basit ve her sektör için geçerli.

1. Yeni bir şeyler eklemeye devam edinİşinize her seferinde yeni birşeyler eklemeye devam ettikçe daha fazla satış yapma fırsatı elde edersiniz. Örnek olarak web sitenize yeni bilgiler ekleyerek olabilir. Müşterilerin sitenizi veya dükanınızı ziyaret edip yeni bilgileri , hizmetleri ve ürünleri görmesi satışınızı arttırabilir.
Yeni eklenen bir ürün 3 şekilde satışınızı arttırabilir.
- Önceden müşteriniz olan insanlar ve bu eklediğiniz yeni ürüne de sahip olmak isteyen müşterilere satış yapabilirsiniz.
- Hali hazırdaki ürünlerinize ilgisi olmayan yeni müşteri kitlesini kendine çekebilir.
- Bu eklediğiniz yeni ürün ile önceden satışını yaptığınız bir ürünü birleştirip yeni bir kampanya oluşturarak satışları arttırabilirsiniz.- Ürün çeşidiniz çoksa birkaçında indirim yapabilirsiniz ve indirim maliytiniz çok olmaz.





2. Değerli bir kaynak olunMüşterileriniz için sattığınız ürünle alakalı değerli bir kaynak olun. Sattığınız ürüne hakim olun ve ücretsiz bilgi ve destek verin. Müşterilerinizin daha hızlı, daha kolay, daha az pahalı bir şekilde yapabilmesini sağlayın. Sizden yardım istemek için her gelişlerinde yeni bir şey satmak için fırsatınız olur.
3. Rakiplerinizden bir farkınız olduğunu gösterin
Müşterilerin aynı ürünü veya benzer ürünü satan rakip firma yerine sizi tercih etmeleri için bir sebep bulun veya oluşturun. Mesela daha hızlı mı yapıyorsunuz, daha kolay mı sağlıyorsunuz, daha çok mu ilgi gösteriyorsunuz veya daha iyi bir garantiniz varmı?
Rakip firmada olmayıp sizde olan avantajı belirleyin ve bu avantajın promosyonunu tüm reklamlarınızda belirtin. Rakip yerine sizden alışveriş yapmanın ayrıcalığını gösterin ve satışlarınız otomatik olarak artsın.
4.Müşteri odaklı olmak
İşletmenizin ve ürününüzün varlık sebebi müşterilerdir. Müşterilerinizin memnuniyeti size ve ürününüze reklam olacaktır. Müşterilerinizin tavsiyeleri potansiyel yeni müşteriye dönüşcektir.
5.Yapığınız işin sonuçlarını kullanarak promosyon yapın.
Müşterileriniz tam olarak siz ürününüzü veya servisinizi değil onları kullanarak elde edecekleri yararı düşünürler.
Mesela bir araba alıcısı güvenli bir ulaşım aracı olmasını düşünür. Diş hastaları hiç bir acı çekmeden sağlıklı ve güzel görünen dişlere sahip olmayı ister.
Web sitenizin, satış mektuplarınızın ve diğer satış mesajlarınızın yapığınız iş sonucunda vadeddiklerinizin promosyonunu yaptığına emin olun.
6. Değişime sıcak bakınİş hayatınızdaki en büyük mücadeleyi değişimde yaşarsınız. Belirli bir iş dalı zamanla çok büyüyebilir ve rakipler çoğalabilir, teknoloji gelişebilir.
Değişimi bekleyin ve ona hazırlıklı olun. Gelirinizin düşmesini beklemeden harekete geçin. Değişimin işaretleri gelmeye başladığında sizde hemen harekete geçerek zamana ayak uydurun.

1 yorum:

  1. Gerçekten ek gelir için iyi fırsat
    hanımlar sizde deneyin aile bütçenize katkıda bulunun

    YanıtlaSil